Friday, November 20, 2009

Masu aeg on. Vähe sellest, et raha napib, enam pole üldse aega ka. Kui eelmisel aastal sai Tartu rühm igal neljapäeval kokku, et midagi õppida, harjutada või arutada, siis nüüd on turvamiste hooaeg veninud märkamatult aastaringseks ja veel niisama kokkusaamine tundub juba laiba mõnitamisena. Ühest küljest on muidugi tore end vajalikuna ja kasulikuna tunda. Teisest küljest hakkab tunduma imelik kui eestlased ei oska enam pidutseda ka ilma, et punaristlased kõrval ei seisa. Spordivõistlustest ma saan aru - igasugu asju võib juhtuda. Kuigi sportlased pole rajal just tänulikud patsiendid. Kipuvad eest ära jooksma. Ja kui sa just ise treeninud ei ole, siis peale 400 meetrit annad alla ja loodad, et ehk saab keegi punaristlastest ta järgmises punktis kätte. Kombeks on ju veritsevale kohale plaaster ikka peale panna. Ja seda tuleb korralikult teha. Aga kui korralikult tahad teha, siis see võtab muidugi aega. Kõigepealt tuleb ju kindad kätte panna, siis haava puhastaja ja vatitups kotist üles leida, siis haav puhastada ja kuivatada, siis plaaster peale panna. Ja kui kinni ei jää, siis uus otsida ja uuesti panna ja midagi veel juurde leiutada, et kinni jääks. Kõige kauem aega võtab seljakotist asjade kättesaamine. Viimati ma tegin innovatsiooni ja katsetasin uusi võtteid - jagasin olulisemad asjad loetamatutesse taskutesse laiali, et kõik oleks kohe käepärast ja ei peaks seljakotis tuhlama. Tulemus oli see, et ma ei mäletanud, kuhu tasku ma midagi panin. Aga kogemustest õpid. Vähemasti ei torma ma enam täisvarustuses kedagi päästma. See sai esimeses laagris üsna ruttu selgeks kui kangelaslikult kogu oma täisvarustusega kohale tormasid ja abivajaja kohale kummardasid ja siis kõik, mis paeltega vähegi kaelas rippus või taskutes lahtiselt oli, kukkus kolinal talle kaela. Täisvarustus tähendab siis oma 25 kg seljakotitäit asju 24-ks tunniks ellujäämiseks, köied, kirves, nuga, vile, prillid, esmaabikott, pealamp, kaardimapp, kompass jne.
Ähh, mis ma tegelikult tahtsin öelda, oli see, et neljapäevaseid kohtumisi ei ole enam ja järgmine kokkusaamine on 15.12. jõulupeol. Täisvarustuses loomulikult. Täpsem info Kristilt.

1 comment:

  1. Uuel aastal uue hooga alustame vana looga:) ja hakkame ikka taas kohtuma. Tundub, et vajasime lühikest lõõtsutamise aega...

    ReplyDelete